Lagkage

Lagkage bund

Ingredienser

  • 3 hele æg
  • 1 kop sukker
  • 1 kop mel
  • 1 tskf bagepulver

Sådan gør du

  • Lagkage.
    Hvis man kan, er det meget godt at lave en lagkage dagen før den skal bruges, stil den i køleskabet eller koldt, så man bare mangler at pynte med flødeskum.
    Hvis kagen får lov til at trække, bliver den ekstra god, synes jeg.
    Creme
    Inden man starter er det smart at have kogt en crem af
    1 æg
    1 top spiseskefuld maizena
    2 spskf sukker
    lidt vaniljesukker og mælk.
    Mængden af mælk kommer an på, hvor tyk en creme man vil ha og den nøjagtige mængde af maizena.
    Jeg laver cremen ret stift, da jeg gerne vil kunne røre den op med flødeskum, når cremen er helt kold.
    Put tingene i en gryde, rør lidt af mælken i, så alle klumper er rørt ud, kog det godt igennem og kom mælk i til man har den konsistens man ønsker.
    Hæld den færdige creme over i en skål og den køles af
    Lagkagebunde
    Det betyder lidt hvor store æggene er og hvor stor en kop man måler med.
    Min kop sukker vejede 230 g og melet vejede 135 g
    Æggene var nok det man kalder mellem størrelse
    De hele æg piskes med sukkeret til det er hvidt og tykt.
    Så sigter man mel og bagepulveret i og blander det forsigtigt sammen.
    Dejen fyldes i en springform, hvor der er bagepapir i bunden og siderne smørers godt med margarine.
    Bages ved 200 gr alm varme i ca 30 min.
    Prøv med en strikkepind om den slipper, så den er færdig.
    Når den er afkølet flækkes den på midten.
    Nu sætter jeg en af bundene på et fad og sætter ringen af springformen rundt om igen.
    Derefter lægger jeg en godt lag abrikosmarmelade på.
    ( Abrikos er min favorit, men alt kan bruges af frugt og marmelader )
    Ovenpå kommer jeg ca det halve af cremen, derover lægger jeg et lag af knuste makroner og til sidst 1 eller 2 modne bananer skåret i skiver.
    Til slut det sidste af cremen og den sidste halve lagkagebund øverst.
    Når den så har stået og trukket og skal spises fjerner man springformens ring og pynter med flødeskum og hvad man ellers har lyst til.