Boller
Servings: 18 stk
Ingredients
- 50 gr gær
- lidt salt
- lidt sukker
- 150 gr smør eller margarine
- 4 dl mælk
- 3 æg
- 800 gr mel
Instructions
- Rør gær med salt og sukker til det er opløstSmelt smørret og tilsæt mælken, det skal kun være lunkenPisk æggene ud i mælkeblandingen. Sæt noget af mælke/æggeblandingen til side til at smører bollerne med inde de skal i ovnen og bagesRør resten i gæren og kom melet i lidt af gangenDejen skal nu blades godt, det er ikke sikkert at det kan tage alt mel, det må man mærke sig til fra gang til gang.Dejen sættes til hævning, det må gerne hævet godt inden det skrabes ud på et melstrøet bord og æltes let, formes til en lang pølse, der nu skæres i passende stykker.Stykkerne rulles til fine runde boller. Plejer at blive 18 / 20 stk pæne bollerSættes på bagepladen på bagepapir og hæver igen.Når man synes de er passende hævet, smørers de med ægge / mælkeblandingen Bages i ovnen ved normal varme – 200 gr i ca 12 minDer kan være forskel på ovne og hvor brune / bagte man ønsker sine boller
