Abelines Sirups Knepkach

Abelines Sirups Knepkach

Ret: Småkager
Køkken: Sønderjysk

Ingredienser

  • 125 gram bygmel
  • 65 gram mel
  • 1oo gram fedt og margarine
  • 1/2 kop fløde
  • 40 gram sukker

Sådan gør du

  • Dette er en lille portion, men man kan doble op. Det er måske godt, at begynde i det små; de er ikke så nemme at gå til.
    Ælt alt sammen – det er nemmest at arbejde med, hvis det står køligt 1 dag – dog ikke i køleskabet.
    Strø godt med mel under før, man begynder at rulle tyndt ud. Det skal være lidt tyndere end man regner med. Dejen skæres ud i stykker på ca. 9 x 5 cm.
    Hvert stykke prikkes med en gaffel flere steder for at undgå det hæver op i luft- blærer. Stykkerne sættes på pladen; må godt være ret tæt, da dejen ikke flyder ud.
    Nu pensles de med sammenpisket æg og bages ved 180 – 200 grader i alm. ovn til de er lidt lysebrune. Imens sætter man sirup over til det koger, når kagerne er lysebrune, tages pladen ud og sirup pensles på.
    Pladen sættes igen i ovnen og bages til siruppen koger op. Tag pladen ud og sæt kagerne på en rist, til de er helt kolde og siruppen er størknet.
    Pakkes i tæt kagedåse med bagepapir mellem lagene, idet de klæber sammen når de står lidt.